Otec zabil nožom malého syna

Šesťročný chlapec z Lúčnice nad Žitavou zomrel hodinu po tom, čo ho bodol jeho 33-ročný otec. Ako k tragédii došlo, jasné nie je. Policajná verzia toho, čo sa v dome udialo, sa rozchádza s rozprávaním príbuzných. Kým podľa polície je možné, že muž v hneve syna zasiahol úmyselne, príbuzní tvrdia, že všetko bola nešťastná náhoda.

07.04.2011 13:39 , aktualizované: 19:31
Dom, Lúčnica nad Žitavou Foto:
Dom, v ktorom sa tragédia odohrala.
debata (36)

„Polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. V tomto prípade hrozí páchateľovi väzenie dva až päť rokov,“ uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Vyšetrovateľ stále preveruje, či otec zaútočil nožom úmyselne. Ak áno, trest by mohol byť ešte vyšší.

Podľa policajtov otec v stredu večer opravoval auto. Práve mal v ruke nôž, keď ho zavolali deti, aby prišiel opraviť počítač. Zrazu sa mal pre niečo nahnevať, počítač vyhodil von oknom a svojho syna bodol v amoku nožom. Blízki príbuzní, ktorí sa pri dome na konci dediny zišli, však, naopak, tvrdili, že otec nebýval agresívny, svojho syna ľúbil a nikdy by mu neublížil. Tragédiu opisovali úplne inak.

„Chlapec bol taký neposedný. Stále musel niečo robiť, behať, skákať. Zať práve umýval riad, držal v ruke nôž a chystal sa ho odložiť do zásuvky. Keď tu zrazu vletel chlapec a skočil tak nešťastne, že sa napichol,“ opisovala babka Otília Šarközyová. Nôž podľa nej trafil chlapca do hrudníka, rovno do pľúc. Otec si okamžite privolal na pomoc suseda, ktorý chlapca na mieste oživoval. Potom ho naložili do auta, vyrazili do neďalekých Vrábeľ, kde čakali na najbližšej benzínovej pumpe na príchod sanitky. „Chlapec to vydržal ešte po Nitru,“ povedala babka.

O niekoľko dní sa tu podľa nej mali oslavovať narodeniny. Jej zať s dcérou mali vraj harmonickú bezproblémovú rodinu.

Matka s tromi deťmi bola podľa príbuzných takmer celý deň v Nitre na polícii, otec sa po čine psychicky zrútil a poslali ho do psychiatrickej nemocnice vo Veľkom Záluží. Tu sa však muž zvrtol a odišiel. „Nesúhlasil s liečbou, tak sme ho neprijali. Bol svojprávny a nejavil znaky psychózy,“ uviedla riaditeľka Mária Kabátová.

Aj napriek tomu mu pravdepodobne súd v týchto dňoch nariadi liečbu a otec tak bude musieť ísť na psychiatriu nedobrovoľne. Počas celého dňa bol totiž v zlom psychickom stave, pre ktorý nedokázal vypovedať pred vyšetrovateľom.

© Autorské práva vyhradené

36 debata chyba