Koalícia víta Kaníkove rozhodnutie

Koaliční partneri SDKÚ, ktorej patrí post ministra práce, sociálnych vecí a rodiny, privítali rozhodnutie Ľudovíta Kaníka odstúpiť z postu šéfa tohto rezortu. "Vnímame to pozitívne už aj vzhľadom na to, že v poslednej dobe bolo viac negatívnych informácií ohľadne rôznych aktivít pána ministra alebo jeho rodiny," uviedol predseda SMK Béla Bugár.

05.10.2005 13:24
debata

Podľa neho urobil Kaník to najlepšie, pričom takto chránil aj vlastnú stranu i vládnu koalíciu. SMK teraz bude čakať, koho SDKÚ nominuje na post nového ministra práce.

Kaníkovo odstúpenie ocenil aj podpredseda KDH Július Brocka. „Vnímam to ako pozitívnu vec, pretože to môže určitým spôsobom kultivovať politickú scénu. Ide o pravidlo, že aj keď sa neporušuje zákon, v politike aj tak nie je dovolené všetko. To znamená, je to o kultúre, o morálke, o etike,“ povedal. 

Predseda poslaneckého klubu ANO Ľubomír Lintner sa v súvislosti s Kaníkovou demisiou obmedzil na strohé konštatovanie: „Ja mám na to len jednu vetu – takto mal konať bývalý minister hospodárstva Pavol Rusko.“

debata chyba