Fico: Zbohatlíci a korupčníci naďalej vyhrávajú

Za dobrú správu pre zbohatlíkov a možno aj nezávislých poslancov a za zlú správu pre tých, ktorí chcú bojovať proti klientelizmu a korupcii, považuje predseda Smeru-SD Robert Fico rozhodnutie Ústavného súdu SR, ktorý pozastavil účinnosť zákona o preukazovaní pôvodu majetku. Napriek tomu sa "svojho" zákona nevzdá.

06.10.2005 19:09
debata

„Toto predbežné rozhodnutie mi nezabráni v tom, aby som predkladal podobné zákony,“ povedal Fico. Predseda Smeru sa pokúsi o všetky možnosti ako zabezpečiť existenciu zákona o preukazovaní pôvodu majetku. 

Fico naznačil možnú spojitosť medzi predsedom ÚS SR Jánom Mazákom a vládou. „Bolo by zaujímavé všimnúť si závislosť predsedu Ústavného súdu SR od vlády, keďže má záujem o prácu v zahraničí,“ poznamenal. 

Za bezprecedentný pritom Fico považuje postup poslancov, ktorí zákon v pléne podporili, a potom sa obrátili na ústavný súd. „Zbohatlíci a korupčníci vyhrávajú vďaka slovenskej vláde, ktorá túto kultúru zaviedla,“ uzavrel. 

Podpredsedu Smeru Roberta Kaliňáka správa o pozastavení účinnosti zákona veľmi prekvapila, počká si na konečné rozhodnutie ÚS SR.

debata chyba