Koalíciu nahrávka nezaujíma

Strany vládnej koalície sa podľa premiéra Mikuláša Dzurindu nebudú na Koaličnej rade zaoberať nahrávkou lídra ANO Pavla Ruska, ktorú predložil ako dôkaz v prípade údajného pokusu skorumpovať poslankyňu Ivetu Henzélyovú.

10.11.2005 15:53
debata

„Považujem to za nedôstojné, nenáležité a absurdné. Neviem si predstaviť, že by to niekto priniesol ako tému na Koaličnú radu,“ povedal novinárom Dzurinda. Osobne sa neobáva, že by Rusko mohol „vytiahnuť“ podobnú nahrávku aj v súvislosti s jeho osobou. 

Premiér celú záležitosť odmietol bližšie komentovať. „Do týchto vôd sa vtiahnuť nenechám,“ poznamenal. Celá záležitosť je podľa neho výhradne v rukách orgánov činných v trestnom konaní. Dzurinda si myslí, že občania ani médiá od neho neočakávajú, že by si mal všímať, či napríklad išlo o zostrihaný dokument alebo autentickú nahrávku. Dzurinda zároveň nevedel odpovedať, či mu viac vadí obsah alebo forma Ruskovho dôkazu. 

Rusko v stredu zverejnil nahrávku z jeho stretnutia s Henzélyovou, na ktorom mu poslankyňa oznamuje, že pred septembrovou schôdzou Národnej rady SR dostala od bližšie neurčených ľudí ponuku na rekonštrukciu domu. V nahrávke hovorí, že nič nevzala.

debata chyba