Cuper žaluje hovorkyňu polície

Poslanec Národnej rady SR za ĽS-HZDS Ján Cuper bude žalovať bratislavskú policajnú hovorkyňu Silviu Mihálikovú za dezinformácie okolo jeho víkendovej nehody. "Som zhrozený, aké informácie poskytla médiám policajná hovorkyňa," povedal Cuper.

14.11.2005 12:38 , aktualizované: 19:05
debata

Podľa poslanca sa zápis o nehode s informáciami Mihálikovej vôbec nezhoduje. Hovorkyňa napríklad informovala, že polícia Cuperovi v krvi namerala viac ako dve promile alkoholu. 

„To nie je pravda. Fúkal som trikrát, zariadenie nefungovalo. Nakoniec sa policajti zhodli, že je to asi 0,8 promile,“ poznamenal poslanec ĽS-HZDS s tým, že v osudnú nedeľu vypil dve deci vína o druhej poobede a jazdil o desiatej večer. 

Cuper, ktorému dnes vrátili vodičský preukaz, si nie je vedomý toho, že by narazil so svojim autom do zaparkovaného Oplu Astra. Zdôraznil, že tomu nezodpovedá ani charakter škôd jeho vozidla, ktoré nie je poškodené čelne, ale má rozbitý pravý blatník. Pripomenul, že na mieste nehody bolo tretie vozidlo odbočujúce do zákazu vjazdu, a práve pri vyhýbaní sa mu Cuper musel zísť z vozovky. Policajti však podľa neho túto skutočnosť nezaznamenali. 

Cuper chcel k nehode vypovedať, výjazdová skupina, ktorá nehodu dokumentovala, však mala voľno. Poslanec za ĽS-HZDS za celým incidentom a jeho zaznamením vidí možnú snahu o jeho diskreditáciu, napríklad zo strany ministerstva vnútra.

debata chyba