Koalícia chce zúžiť imunitu poslancov v prípade jazdy pod vplyvom alkoholu

Vládna koalícia chce zúžiť imunitu poslancov v prípade jazdy pod vplyvom alkoholu. Návrh pripravia členovia mandátového a imunitného výboru Národnej rady SR. Dohodli sa na tom na rokovaní lídri vládnej koalície.

15.11.2005 11:59
debata

Ľubomír Lintner ubezpečil koaličných partnerov, že poslanci z jeho skupiny neboli za poslankyňou Ivetou Henzélyovou, ktorú podľa nahrávky predsedu ANO Pavla Ruska chcel niekto údajne skorumpovať. „Nikto z nás za pani Henzélyovou nikoho neposielal,“ vyhlásil Lintner.

Podľa predsedu SMK Bélu Bugára treba v tomto prípade jednoznačne počkať na stanovisko orgánov činných v trestnom konaní, aby sa zistilo, či je to autentická nahrávka a kto sú „naši“. Ak sa potvrdí, že nahrávka je pravá, „budeme konať“, povedal Bugár bez bližších podrobností. Bugár tiež informoval partnerov o možnom úniku informácií zo správ SIS v súvislosti s ministrom pôdohospodárstva Zsoltom Simonom. „Hovoril som o konkrétnych správach, v ktorých minimálne je náznak toho, že minister bol monitorovaný,“ uviedol Bugár.

SIS si podľa premiéra Mikuláša Dzurindu robí svoju prácu podľa zákona. „Ak je možné, aby sme túto prácu výraznejším spôsobom v parlamente kontrolovali, ja nie som proti,“ konštatoval predseda vlády.

Každá z koaličných strán odovzdala vlastné návrhy priorít a reforiem na najbližší rok. Stanoviská k nim zaujmú koaličné strany na najbližšom stretnutí.

debata chyba