Prokuratúra prešetruje Cuperovu nehodu

Dopravnou nehodou poslanca Jána Cupera z 13. novembra v Modre, pri ktorej mu policajti namerali v krvi viac ako dve promile alkoholu, sa zaoberá Generálna prokuratúra (GP) SR. Hovorkyňa Svetlana Husárová informovala, že prokuratúra skúma či Cuperove konanie nemožno posúdiť ako trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

23.11.2005 11:30
debata

Pre naplnenie skutkovej podstaty tohto trestného činu je potrebné, aby bola spôsobená väčšia škoda. V súčasnosti to je približne 160-tisíc Sk.

Husárová zdôraznila, že prokuratúra sa snaží presne určiť výšku škody, ktorú pri nehode Cuper spôsobil. Ak by sa preukázalo, že škoda dosiahla túto zákonom stanovenú hranicu, generálny prokurátor Dobroslav Trnka podá do parlamentu návrh na súhlas s trestným stíhaním poslanca Jána Cupera, zdôrazňuje sa v informácii z GP SR. 

Po dopravnej nehode polícia informovala, že poslanec na Štefánikovej ulici v Modre so svojou Škodou Octaviou narazil do zaparkovaného auta Opel Astra a následne do dopravnej značky označujúcej hlavnú cestu. Bratislavská krajská hovorkyňa Silvia Miháliková vtedy informovala, že škody na autách sa vyšplhali na 138-tisíc, na dopravnom značení bola škoda za päťtisíc korún.

debata chyba