HZDS: Cuperovo správanie bolo nešťastné

Správanie poslanca NR SR Jána Cupera pri dopravnej nehode, ktorú spôsobil 13. novembra, hodnotilo Grémium Ľudovej strany - Hnutia za demokratické Slovensko (ĽS-HZDS) podľa Tibora Mikuša ako nešťastné a nezodpovedné. "Ospravedlňujeme sa za to," povedal Mikuš.

06.12.2005 11:18
debata

Podľa neho imunita pri porušovaní dopravných predpisov nie je vhodná. Zároveň však upozornil, že príbeh Cupera sa rozpitváva viac ako prípady viacerých poslancov, ktorí spôsobili dopravné nehody pred ním. Zdôraznil, že ide o nevyvážené informovanie.

ĽS-HZDS vníma návrh štátneho rozpočtu ako typicky predvolebný, kde sa bude štedro rozdávať. Podľa Mikuša poslanci ĽS-HZDS prednesú k štátnemu rozpočtu viacero pozmeňujúcich návrhov. Konečné stanovisko k rozpočtu hnutie zatiaľ nezaujalo. Podľa Mikuša ĽS-HZDS zatiaľ nebude iniciovať návrh na odvolanie ministra vnútra Vladimíra Palka. Ak by však takýto návrh do parlamentu prišiel, poslanci strany by sa pridali. 

Grémium podľa Mikuša hodnotilo aj prvé kolo regionálnych volieb. Upozornil, že počas kampane sa vyskytlo blokovanie výstupov kandidátov v médiách, diskreditačné kampane i prelepovanie billboardov. „Nie je čas, aby sme robili unáhlene závery. Voľby sa končia až v sobotu,“ uviedol Mikuš v súvislosti s hodnotením volieb. Podľa neho výsledky volieb nezodpovedajú podpore, ktorú má v prieskumoch celá opozícia. V Trnavskom kraji, kde kandidoval za župana a postúpil do druhého kola, neuspela ani jeho strana a ani celá opozícia. „Voľby župana sú však úspechom našej strany,“ dodal Mikuš.

debata chyba