Komunisti podporia odvolanie Tótha

Komunistická strana Slovenska podporuje výzvu zástupcov kultúrnej obce na odvolanie ministra kultúry Františka Tótha. Predseda KSS Jozef Ševc zdôraznil, že ich strana nemá problém výzvu podporiť tým viac, že Tóth túto funkciu zastáva ako predstaviteľ poslaneckého klubu v Národnej rade SR, v ktorom absentuje krytie politickou stranou volenou občanmi SR v parlamentných voľbách 2002.

12.01.2006 12:41
debata

Ševc pripomenul, že Komunistická strana Slovenska aktívne podporila návrh na predčasné parlamentné voľby, na odvolanie jednotlivých ministrov, premiéra a celej vlády v presvedčení, že každý ďalší deň vládnutia tohto pravicového koaličného zoskupenia politických dobrodruhov ešte viac uškodí Slovensku a drvivej väčšine občanov.

Komunistická strana Slovenska považuje výzvu na odvolanie ministra Tótha za ďalší prejav nespokojnosti s členom vlády Mikuláša Dzurindu. „Od parlamentných volieb v roku 2006 sme svedkami sústavnej kritiky členov vlády i samotného premiéra. Ich pranierovanie v médiách, odvolávanie v Národnej rade SR i odchody z funkcií traumatizujú Slovensko a odvádzajú pozornosť príslušných orgánov od riešenia problémov, ktoré sužujú život prevažnej väčšiny občanov,“ uviedol Ševc. 

Niekoľko desiatok umelcov podpísalo výzvu na odvolanie ministra kultúry, pretože podľa nich zjavne nechápe zmysel a význam pôsobenia kultúrnych inštitúcií a kultúry vôbec. Ľudová strana-HZDS sa chystá podať návrh na vyslovenie nedôvery Tóthovi, ktoré žiadajú umelci a začína zbierať podpisy poslancov potrebné na podanie návrhu na vyslovenie nedôvery. Ich návrh podporia nezávislí poslanci združení v Slobodnom fóre, ako aj poslanci HZD. Smer-SD sa zatiaľ nevyjadrilo, či návrh podporia.

debata chyba