Politológovia: Liškov krok bol správny

Politológovia považujú krok ministra obrany Juraja Lišku podať demisiu za správny i keď neočakávaný. "Krok ministra bol logický, ale nečakaný, lebo ministri doteraz neodstupovali dobrovoľne. Ale vzhľadom na charakter nešťastia bol postup logický a primeraný, verejnosťou bude vnímaný pozitívne," uviedol Grigorij Mesežnikov.

27.01.2006 15:27
debata

Rozhodnutie prezidenta Ivana Gašparoviča ponechať si čas vyjadrenie k demisii vníma ako gesto, že činnosť ministra bola v poriadku, že nešlo o jeho osobnú vinu. „V takejto situácii je však rozhodnutie ministra nezvratné a demisiu by mal prezident prijať,“ dodal Mesežnikov.

Miroslav Kusý vníma Liškov krok ako prejav politickej i osobnej kultúry. „Jeho rozhodnutie bolo správne i keď neviem, či pol roka pred voľbami má zmysel meniť ministra,“ podotkol. Pozitívne hodnotí aj rozhodnutie prezidenta. „Treba rozobrať celú situáciu,“ zdôraznil Kusý.

Minister sa rozhodol abdikovať kvôli tragickej minulotýždňovej havárii vojenského lietadla AN-24 v severovýchod­nom Maďarsku, pri ktorej zahynulo 42 osôb. Odmietol akékoľvek politické dôvody pre svoje rozhodnutie v súvislosti s blížiacimi sa parlamentnými voľbami.

debata chyba