Gašparovič sa stal čestným predsedom HZD

Prezident SR Ivan Gašparovič na kongrese Hnutia za demokraciu prijal post čestného predsedu HZD. "Ďalej zostávam v pozícii prezidenta, nezávislého prezidenta, a prezidenta, ktorý chce byť prezidentom všetkých občanov," povedal dnes na kongrese HZD v Bratislave Gašparovič.

18.02.2006 11:55 , aktualizované: 15:44
debata

Hlava štátu odmieta názory politológov a novinárov, podľa ktorých prijatím postu čestného predsedu stratí rozmer prezidenta všetkých občanov, lebo sa zviaže s politickou stranou. „Zamrzelo ma, že takýmto spôsobom chcú hovoriť o niečom, čo nie je pravda,“ poznamenal Gašparovič na margo mediálnych „útokov“.

Gašparovič zdôraznil, že v prezidentskej funkcii nikdy nerozhodol stranícky, hoci tak mohol veľakrát v zložitých situáciách urobiť. Aj v zahraničí podľa vlastných slov obhajoval záujmy Slovenska a nie politických strán. Do budúcna chce pritom konať rovnako. 

Funkciu čestného predsedu HZD považuje prezident za ocenenie svojej práce a za česť, ktorú mu preukazujú členovia HZD, lebo na neho nezabudli. „Napriek tomu, že táto politická strana, toto hnutie nemá v médiách priestor, teraz možno bude mať negatívny u týchto novinárov, ale nie u občanov, napriek tomu si zachováva také postavenie, že môže ísť skutočne do nastávajúcich volieb. A to ma teší,“ poznamenal. 

„Po dlhej dobe je to prvá reklama pre Hnutie za demokraciu a keďže sa hovorí, že aj negatívna, aj tá je dobrá, ale oni si myslia že je negatívna. Ale je veľmi pozitívna pre naše hnutie, je veľmi pozitívna pre Vás všetkých,“ uzavrel.

Prezident vyzdvihol kvality programu HZD, ktorý v minulosti sám spoluvytváral. Ak HZD dobre odkomunikuje občanom svoj program postavený na národnom a sociálnom princípe, má podľa Gašparoviča šancu uspieť v parlamentných voľbách.

debata chyba