DFM: Rozpustenie Slovenskej pospolitostije červenou pre extrémizmus

Demokratické fórum mladých víta rozhodnutie Najvyššieho súdu SR, ktorý rozpustil politickú stranu Slovenská pospolitosť - Národná strana.

03.03.2006 10:39
debata

„Ukazuje sa, že v našej krajine ešte celkom nevymizli hodnoty tolerantnej spoločnosti, úcty k slobode a zmysel pre zodpovednosť,“ povedal podpredseda Demokratického fóra mladých pre mediálnu komunikáciu Norbert Kucharík.

Zdôraznil, že Demokratické fórum mladých od samého začiatku upozorňovalo na extrémistickú činnosť a rozpor „ľudového“ programu tejto strany s Ústavou SR a platnými zákonmi. „Boj sa však ešte neskončil. Pospolitosť naďalej funguje ako občianske združenie, jeho štatutár je vlastníkom zbrojného preukazu a jej aktivisti v uniformách sa chcú uchádzať o verejné funkcie v štáte,“ uviedol Kucharík. To sú podľa neho dostatočné dôvody pre políciu a vyšetrovateľov monitorovať jej aktivity a trestne postihovať každý náznak protizákonného správania.

Demokratické fórum mladých pripomína, že aj v tridsiatych rokoch minulého storočia vyzerala činnosť nacistickej strany v Nemecku celkom nevinne. „Extrémizmus nepatrí do civilizovanej spoločnosti a toho by si mal byť každý za každých okolností vedomý!“ uviedli vo vyhlásení.

debata chyba