Glváč bude žalovať exministra Lipšica

Tieňový minister spravodlivosti Smeru-SD Martin Glváč popiera akékoľvek styky s podsvetím, z ktorých ho obvinil podpredseda KDH a poslanec Daniel Lipšic. Preto podal na Lipšica trestné oznámenie za trestný čin ohovárania.

29.05.2006 17:14
debata

„SmerSD dôrazne vyzýva Daniela Lipšica, pokiaľ disponuje dôkazmi o spolupráci ktoréhokoľvek politika s podsvetím, aby ich okamžite poskytol orgánom činným v trestnom konaní. V opačnom prípade je zrejmé, že ide len o účelové ohováranie,“ uviedla hovorkyňa Smeru-SD Silvia Glendová.

Pre verejnosť by podľa nej bolo takisto zaujímavé vedieť, koľkokrát predstavitelia KDH spravujúci silové rezorty vypočúvali a obvinili kontroverzného podnikateľa Jozefa Svobodu. „Ak sa Lipšicove dôkazy o stykoch s podsvetím opierajú len o výrok, že Glváč poznal nebohého Svobodu, treba povedať, že išlo o osobu, s ktorou vláda, ktorej súčasťou bol Daniel Lipšic, obchodovala pri predaji hotela Forum a s ktorou spolupracovala vláda aj v oblasti športu, keďže išlo o predsedu slovenského zápasníckeho zväzu a funkcionára ŠK Slovan Bratislava,“ konštatovala Glendová. 

Pripomína, že na hokejovom zápase sedel v jednej lóži so Svobodom práve Lipšic a jeho spätné, „neúprimné protesty“ na tomto fakte nič nezmenia.

Lipšic v nedeľu v diskusnej relácii TV JOJ Sedmička povedal, že tieňový minister spravodlivosti Smeru-SD Martin Glváč sa stýka s predstaviteľmi podsvetia. Zacitoval výrok Glváča o tom, že sa nehanbí za styky s nebohým kontroverzným podnikateľom Jozefom Svobodom. Podpredseda Smeru-SD Robert Kaliňák na to reagoval, že so Svobodom bol predsa na hokejovom šampionáte v Prahe aj sám Lipšic. Lipšic reagoval, že na rozdiel od Smeru-SD nevedel, že Svoboda sedí v rovnakom sektore, nevedel ani, ako vyzeral. Po tom, ako ho na to ochrankári upozornili, napísal veľvyslancovi SR v ČR Ladislavovi Ballekovi, ako je možné, že v sektore pre ústavných činiteľov boli aj osoby podozrivé z organizovania trestnej činnosti.

debata chyba