KSS vyzýva na boj proti chudobe a biede

Víziou Komunistickej strany Slovenska je odstránenie chudoby a biedy a nerovnosti občanov. Preto budúcim parlamentným stranám a tým, ktoré budú zostavovať vládu, navrhne, aby súčasťou vládneho vyhlásenia bol národný program boja proti biede a chudobe.

12.06.2006 18:53 , aktualizované: 18:57
debata

Tým by sa odstránili nerovnosti a chyby reforiem, ktoré sú na úkor občanov, a nie v ich prospech, povedal na dnešnom predvolebnom stretnutí v Banskej Bystrici predseda strany Jozef Ševc.

Komunisti chcú zároveň predložiť politickým súperom návrh komplexného riešenia otázky mladej generácie na Slovensku. „Teda aby sme prijali zákon o mládeži od narodenia až po prvé zamestnanie. To je to podstatné, čo dnešná politická scéna na Slovensku potrebuje,“ zdôraznil.

KSS sa bude usilovať, aby sa v pokojnej, tvorivej atmosfére začala politika tvoriť pre občana, a nie na jeho úkor. „To si, samozrejme, vyžaduje aj politickú kultúru. Preto je potrebné, aby sme aj my, komunisti, ktorí sme niečo v minulosti dokázali, vedeli absorbovať to dobré, čo bolo doteraz,“ konštatoval Ševc. Vyzval budúceho voliča, aby išiel nielen srdcom, ale najmä rozumom za tými skutkami a programovými cieľmi, ktoré sú mu najbližšie.

Na predvolebný míting komunistov v meste pod Urpínom prišlo takmer 300 členov a sympatizantov KSS, najmä dôchodcov.

debata chyba