Podľa Kukana je Kubiš najlepšia voľba

Nového ministra zahraničných vecí Jána Kubiša považuje odstupujúci šéf slovenskej diplomacie Eduard Kukan za skúseného diplomata a najlepšiu voľbu na tento veľmi dôležitý post.

03.07.2006 15:05
debata

„Ja som veľmi rád, že novým šéfom slovenskej diplomacie sa stane Ján Kubiš. Ide o dlhoročného diplomata, profesionálne skúseného, medzinárodne známeho a uznávaného. Pre rezort zahraničnej služby je to skutočne podľa mňa najlepší výber, len mu želám, aby sa mu podarilo zvládnuť politické spolunažívanie s jeho budúcimi vládnymi druhmi,“ uviedol Kukan.

Ako veľmi negatívny signál vníma podpredseda SDKÚ-DS Kukan skutočnosť, že koalícia neponúkla opozícii v parlamente predsedníctvo zahraničného výboru a výboru pre európske záležitosti. V uplynulom volebnom období viedli tieto výbory zástupcovia vtedy opozičného Smeru-SD a ĽS-HZDS.

„Ak pán budúci predseda vlády hovorí, že začínali s rovnakým návrhom, ako sme to robili my, tak to nie je pravda. Predsedníctvo zahraničného aj európskeho výboru bolo zverené opozícii. A to, že ani jeden z podpredsedov teraz nie je z radov opozície, je prinajmenšom čudné a neveští to nič dobré,“ uviedol Kukan.

debata chyba