Kaštieľ bude žiadať od vlády odškodné

Čakáme vzácnu návštevu a ona si to na poslednú chvíľu rozmyslí. Zostali sme ako obarení. Takto reagovali zamestnanci betliarskeho kaštieľa na rozhodnutie vlády rokovať v kultúrnom dome. Riaditeľka múzea Eva Lázárová je z tohto rozhodnutia sklamaná a múzeum bude žiadať preplatenie nákladov. .

04.10.2006 13:35 , aktualizované: 14:28
Vláda Foto:
debata

O zmene miesta rokovania vlády sa vraj dozvedela od starostu obce iba o deviatej hodine ráno. „Ostali sme ako obarení. Je to ako keď čakáte vzácnu návštevu a ona si to na poslednú chvíľu rozmyslí. Zamestnanci múzea do príprav investovali veľa času a úsilia,“ poznamenala Lázárová.

Riaditeľka dodala, že prípravy prebiehali od pondelka. Odmietla však akékoľvek špekulácie o tom, že by v dôsledku prác mohlo dôjsť k ohrozeniu zbierkových predmetov. Múzeum však aj napriek odvolaniu schôdzky kabinetu mieni žiadať od Úradu vlády úhradu nákladov na prípravu kaštieľa. Podľa Lázárovej ide o niekoľko desiatok tisíc korún.

Kaštieľ mal byť pôvodne pre prípravy na schôdzu vlády dva dni uzavretý. Riaditeľka však uviedla, že ho otvoria pre verejnosť už v stredu po­obede, pričom turisti si ho budú môcť prehliadnuť za polovičné vstupné.

Dovtedy pracovníci múzea mienia uviesť kaštieľ do pôvodného stavu. To podľa riaditeľky znamená, že vrátia do historickej knižnice stoly a stoličky, ktoré vysťahovali a odvezú stoličky a stoly z miestnosti, kde sa mal podávať obed. Kvetinovú výzdobu vedenie kaštieľa využije pri svadobných obradoch, ktoré sa tu za úhradu poriadajú.

Rokovanie vlády v kultúrnom dome v...
+3Rokovanie vlády v kultúrnom dome v...
debata chyba