Kancelárie poslancov sú stále nedostupné

Voliči budú mať naďalej problém nájsť kancelárie poslancov, ktorých volili. Kancelária Národnej rady totiž ani štyri mesiace po voľbách nezverejnila na webovej stránke adresy kancelárií. Pôvodne tam mali byť do polovice októbra.

04.11.2006 11:10
Parlament Foto: ,
Národná rada SR.
debata

Teraz kancelária sľubuje, že to urobí do pondelka. „Stránku spravuje externá firma. Bola tam technická chyba, pre ktorú sa nedali dopĺňať údaje,“ povedala Anna Lenická z tlačového oddelenia.

Na pomalý prístup Národnej rady sa sťažujú aj poslanci sami. Edita Angyalová zo Smeru napríklad tvrdí, že ju v jej kancelárii zatiaľ nenavštívil nijaký volič. „Keď sa so mnou chce niekto stretnúť, dohodne si so mnou stretnutie niekde v kaviarni,“ povedala.

Každému poslancovi pritom parlament prispieva na kanceláriu mesačne 27-tisíc korunami, ročne je to okolo 324-tisíc korún na poslanca. Kancelárie pre 150 poslancov, do ktorých sa zatiaľ nedá dostať, tak stoja ročne daňových poplatníkov takmer 50 miliónov korún.

Volič sa ešte môže obrátiť na informačné centrum parlamentu. Namiesto jedného kliknutia na internete však musí podať písomnú alebo elektronickú žiadosť a na odpoveď si musí počkať desať dní.

debata chyba