Počasie nepraje lyžiarom v Tatrách

Vo Vysokých Tatrách odložili o týždeň pre vysoké teploty na toto ročné obdobie a nedostatok snehu oficiálny začiatok lyžiarskej sezóny. Podujatie na Štrbskom plese s názvom Ahoj zima bolo pôvodne naplánované na túto sobotu, povedal Ján Bendík, vedúci oddelenia kultúry a športu mesta Vysoké Tatry.

07.12.2006 11:50
Vysoké Tatry Foto:
Vysoké Tatry.
debata

„Celý program vrátanie športových pretekov sa odkladá na 16. decembra. Dúfame, že už bude aj za účasti snehových vločiek nielen tých na pódiu, ale aj skutočných, ktoré budú padať z oblohy,“ povedal Bendík.

Organizátori pripravili návštevníkom okrem folklórnych vystúpení a súťaží aj doobedňajšiu bezplatnú lyžovačku. Súčasťou otvárania zimnej sezóny budú prvé lyžiarske preteky v behu na lyžiach, súťažiť na lyžiach budú aj deti na svahu Interski.

Vo Vysokých Tatrách sa v tomto roku začalo lyžovať rekordne skoro, už 11. novembra. Po necelých troch týždňoch museli vleky odstaviť, pretože počasie neumožňovalo udržiavať zjazdovky vo vyhovujúcom stave. Či sa podarí sezónu oficiálne začať 16. decembra, zatiaľ nie je isté, pretože meteorológovia predpovedajú vysoké teploty aj v nasledujúcich dňoch.

Na Štrbskom plese, v nadmorskej výške 1400 metrov, bolo vo štvrtok sedem stupňov Celzia. Rekordne vysoké teploty však neprekazili plány usporiadateľov iba vo Vysokých Tatrách. Pre počasie sa do zahraničia presunul aj plánovaný tretí tohtoročný závod Svetového poháru v biatlone v Osrblí.

debata chyba