Piatok trinásteho je vraj obyčajný deň

Smola, nešťastie, pohromy, to všetko ľudia pripisujú "magickému" spojeniu piatka a trinásteho dňa v mesiaci. Napriek tejto rozšírenej myšlienke je však piatok trinásteho podľa numerológov úplne obyčajný dátum. Niektorí dokonca hovoria o veľmi peknom dni, podporujúcom city a realizáciu.

12.07.2007 16:06
Ľudia Foto: ,
Ilustračné foto
debata
 

„Vplyv tohto dátumu na ľudí je veľmi individuálny,“ tvrdí numerologička Eva Dobrotová, ktorá sa tejto problematike venuje desať rokov. Vplyv dátumu na človeka je podľa nej daný najmä miestom, dňom a hodinou narodenia. Presné numerologické horoskopy preto nemôžu byť platné všeobecne, ale iba pre konkrétneho človeka. Rovnako nepovažujú tento deň za všeobecne výnimočný ani jej kolegyne Katarína Kubalíková z Bratislavy alebo Eva Baková z Fiľakova.

Každý deň prináša určitú energiu a záleží iba na tom konkrétnom človeku, ako je schopný ju využiť, tvrdí Baková. Trinástka nie je podľa nej nešťastné číslo, ale naopak podporuje city a sebarealizáciu. Niet sa čoho obávať. Pokiaľ sa aj niekomu prihodí niečo zlé, nemôže z toho viniť piatok trinásteho, zakončila numerologička.

debata chyba