Raši: Zajac nezastavil zadlžovanie nemocníc

Keby reforma ministra Zajaca pokračovala, vo FNsP Bratislava by sme neboli "za vodou", ale "pod vodou" a vy by ste sa nemali kde liečiť, povedal jej riaditeľ Richard Raši v online diskusii redakcie Pravda.sk.

26.10.2007 07:03 , aktualizované: 09:52
Richard Raši Foto:
Riaditeľ FNsP Bratislava Richard Raši odpovedá na otázky čitateľov Pravda.sk.
debata

Podľa Rašiho predchádzajúca Dzurindova vláda nezastavila zadlžovanie veľkých fakultných nemocníc, ale orientovala sa na súkromný zdravotnícky sektor a zanedbala financovanie zariadení, kde sa poskytuje finančne najnáročnejšia zdravotná starostlivosť. „Výsledkom to je aj súčasné pokračujúce sa zadlžovanie,“ dodal riaditeľ FNsP Bratislava Richard Raši.

Richard Raši v online diskusii povedal, že platy lekár sú v súčasnosti na  hranici ekonomických možností FNsP Bratislava, bohužiaľ sú stále nižšie ako v štátoch bývalej „západnej Európy“. "Korupcia zdravotníctva bude pretrvávať dovtedy, kým pacienti, ktorí úplatky dávajú budú mlčať, " dodal Raši.

Napriek tomu nesúhlasí s okamžitým 30 percentným zvýšením platov, ktoré požadujú lekárske odbory, pretože by to vraj pri súčasnom objeme financií získaných zo zdravotných poisťovní znamenalo ohrozenie prevádzky a poskytovania zdravotnej starostlivosti.

debata chyba