Liška: Som slobodný, diskusia musí byť

Podpredseda SDKÚ Juraj Liška tvrdí, že je slobodný a preto si môže dovoliť vyjadrenia, že SDKÚ stráca podporu medzi svojimi členmi i voličmi. "Pretože som slobodný, môžem hovoriť o potrebe diskusie, prečo strana nedosahuje 20- až 25-percentnú podporu," uviedol Liška v súvislosti s vyjadreniami Mikuláša Dzurindu. Zároveň dodal, že otázka nestojí prečo a kde otvoril túto tému. Vylúčil tiež, že by niekedy visel na nitke nejakého sponzora.

20.02.2008 16:20
Juraj Liška Foto:
debata

Problémy v SDKÚ, ktoré ventiloval v posledných dňoch podpredseda strany Juraj Liška, pochádzajú podľa šéfa strany Mikuláša Dzurindu z Trenčianskych Teplíc. Ako uviedol Dzurinda pred novinármi, tam bol v nedeľu konfrontovaný s rastúcim napätím medzi vplyvným podnikateľom Jaroslavom Závodským a primátorom za SDKÚ Štefanom Škultétym.

Liška vyzval predsedu Dzurindu na odchod

„Keďže sa nedarí tomuto podnikateľovi napĺňať svoje plány, rastie napätie, nervozita. Ja som nikdy nevisel na šnúrke žiadneho mecenáša. Nikdy mecenáši nerozhodovali v SDKÚ a nikdy nebudú. To je hlavný problém Lišku,“ vyhlásil Dzurinda, ktorý označil vzťah medzi Liškom a Závodským ako blízky. Závodský podľa neho vyvíja stále väčší tlak na to, aby mu politici slúžili pri dosahovaní jeho podnikateľských plánov a to považuje za neprípustné.

debata chyba