Smer mal sviatok, rozdával pivo a guláš

Pivo a guláš zadarmo, atrakcie pre deti, zabávač Peter Marcin či skupina Desmod prilákali dnes vyše 2000 ľudí na Deň sociálnej demokracie, ktorý na prešovskom letisku zorganizovala vládna strana Smer premiéra Roberta Fica. Na stretnutie, na ktorom sa prívrženci strany stretli s lídrami strany, privážali ľudí z celého Slovenska desiatky autobusov.

14.06.2008 16:49
Fico Foto:
Premiér Robert Fico sa rozpráva so svojimi sympatizantkami vo futbalovom drese na letisku v Prešove.
debata

„Tu máte niekoľko tisíc ľudí, ktorí jasne dávajú najavo, akú podporu dávajú politike, ktorú robí strana Smer,“ povedal novinárom po svojom vystúpení Fico. Jeho prejav návštevníci zhromaždenia viackrát prerušili potleskom.

„Zatiaľ máme plné brušká, tak sa nám tu páči,“ povedala pani Elena z Púchova. Na cestu sa spolu s ďalšími dôchodkyňami z regiónu vydali už skoro ráno, autobus ich na akciu priviezol zadarmo.

„Fico je politik, ktorý pomáha chudobným, aj za tie dva roky už boli úspešní,“ uviedol dôchodca Marián Puna z Prešova. Na letisko prišiel na bicykli, aby sa stretol najmä s premiérom, ktorého strana dominuje v rebríčkoch popularity politických strán.


Premiér Robert Fico spracováva futbalovú loptu... Foto: ČTK
Fico Premiér Robert Fico spracováva futbalovú loptu na letisku v Prešove, kde sa na Dni sociálnej demokracie, ktorý organizoval vládny Smer, stretli členovia vlády a poslanci parlamentu.

Organizáciu stretnutia zabezpečovala aj polícia. Pre množstvo áut a autobusov museli dokonca čiastočne obmedziť dopravu na ceste medzi Prešovom a Humenným. Kolóny parkujúcich vozidiel sa totiž tiahli niekoľko sto metrov po okraji cesty.

Súčasťou programu bol aj futbalový zápas medzi členmi vlády a zástupcami parlamentu, ukážky leteckej techniky či opekanie mäsových špecialít. 

Oslavy Dňa sociálne demokracie organizoval Smer tretí krát ako spomienku na júnové udalosti z roku 1905, ktoré podľa predstaviteľov strany viedli k vzniku slovenského sociálnodemokra­tického hnutia. Strana už podobné akcie zorganizovala v Bratislave a Nitre.

debata chyba