HZD: Mečiara zaslepila nenávisť

Nenávisť Vladimíra Mečiara a jeho vôľa pomstiť sa je podľa predsedu Hnutia za demokraciu (HZD) Jozefa Grapu oveľa väčšia ako racionálne myslenie. "Mečiar svojou kritikou prezidenta podporil názor, že nevie chlapský prijať prehru v prezidentských voľbách, ktorú mu udelil Ivan Gašparovič," povedal predseda HZD Jozef Grapa.

18.10.2008 19:02
Mečiar Foto:
Predseda HZDS Vladimír Mečiar
debata

Gašparovič je čestným predsedom tejto strany . Mečiar podľa Grapu svojím dnešným vyhlásením odhalil svoje politické myslenie a blízky vzťah k SDKÚ. „Keď mu nevyšla predvolebná spolupráca s Mikulášom Dzurindom snaží sa podporovať Ivetu Radičovú, ktorá by po prezidentských voľbách mohla vystriedať Dzurindu na predsedníckej stoličke SDKÚ,“ myslí si Grapa. Zároveň vyhlásil, že Mečiar svoje pravicové myslenie podporené majetkom, len ťažko môže zakryť sociálnou rétorikou, ktorou si udržiava ešte málo početnú skupinku voličov.

HZDS nepodporí v prezidentských voľbách Ivana Gašparoviča, pretože vo svojej funkcii nepracoval. „Dobro funkcie si užíval, ale nepracoval. Ničnerobenie nie je kvalifikáciou pre ďalšie volebné obdobie,“ povedal v úvodnom  hodinu a štvrť trvajúcom prejave na mimoriadnom straníckom sneme v Banskej Bystrici Vladimír Mečiar. Podľa neho síce Gašparovič nerobil chyby, ale „kto nerobí, nerobí ani chyby“. Mečiar Gašparovičovi vytkol, že nebol nadstraníckym prezidentom. Pripomenul, že je čestným predsedom Hnutia za demokraciu (HZD) a tejto strane pomáhal aj v predvolebnej kampani.

debata chyba