Práce na kontroverznej pezinskej skládke údajne stále pokračujú

Práce na stavbe kontroverznej skládke v Pezinku údajne pokračujú aj napriek tomu, že jej výstavbu ministerstvo životného prostredia minulý týždeň pozastavilo predbežným opatrením.

01.12.2008 14:31
Skládka v Pezinku Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Informoval o tom zástupca občianskej iniciatívy Skládka nepatrí do mesta Jaroslav Pavlovič.

Pokračovanie prác potvrdil aj zástupca investora. Proti skládke už dlhodobo protestujú občianski aktivisti, podľa ktorých je jej výstavba neďaleko historického centra mesta protizákonná.
Dôvodom pokračujúcich prác podľa Pavloviča je to, že rozhodnutie o pozastavení výstavby skládky nebolo účastníkom doposiaľ doručené. „Žiadame ministerstvo o bezodkladnú informáciu, ktorým účastníkom bolo rozhodnutie zaslané, ktorý deň bolo odoslané, na aké adresy a akým spôsobom je doručované,“ poznamenal Pavlovič. Rozhodnutie ministerstva zatiaľ vraj nedostal ani zástupca investora skládky Westminster Brothers Marián Kočner, podľa ktorého práce na stavbe ďalej pokračujú.

Ministerstvo informovalo o rozhodnutí pozastaviť skládku predbežným opatrením až do skončenia takzvaného mimoodvolacieho konania minulý týždeň v utorok. V konaní posudzuje, či rozhodnutie Slovenskej inšpekcie životného prostredia (SIŽP) povoliť skládku bolo v súlade so zákonmi. Postup SIŽP má na podnet aktivistov preskúmať vo štvrtok aj bratislavský krajský súd.

Proti skládke, ktorá je podľa jej odporcov v rozpore s územným plánom mesta, demonštrovali občianski aktivisti viackrát. Naposledy sa zišli minulý týždeň pred úradom vlády.

Skládka, ktorá má byť dokončená v polovici budúceho mesiaca, dostala v minulosti aj politický rozmer, keďže sa do jej výstavby zapojili tiež predstavitelia Smeru-SD premiéra Roberta Fica.

debata chyba