Paškov luxusný apartmán stojí na nepovolenom mieste

Zdravotnícky biznis a politika vynášajú. Predseda parlamentu Pavol Paška má pomerne veľký majetok aj kontakty. Pred dvoma rokmi si vďaka nim zabezpečil luxusné bývanie hneď vedľa košického Mestského parku. V zóne, kde územný plán mesta výstavbu bytov zakazuje.

18.04.2009 15:37
Pavol Paška Foto: ,
Luxusný apartmán si Paška prenajíma.
debata

Paška s rodinou je jedným z obyvateľov štvorpodlažného polyfunkčného domu, ktorý postavila pre košických prominentov miestna spoločnosť City Park Club. Paška je nájomníkom v jednom zo siedmich apartmánov s rozlohou 300 štvorcových metrov.

Ako sa dostať k príjemnému bývaniu na mieste, ktoré je pamiatkovou rezerváciou a územný plán ho povoľuje využívať len na šport? Paškov sused, hlavný architekt Košíc Peter Murko problém vyriešil tak, že na najnižšie podlažia komplexu zaradil športovo-relaxačnú zónu. A keďže stavebný úrad by na mieste nepovolil klasické byty, staviteľ pred úradmi stavbu prezentoval ako polyfunkčná stavba na nebytové účely. Stavba sa teda tvári viac-menej ako hotelový komplex, kde nájomníci platia nájomné, apartmány si však nemôžu odkúpiť do osobného vlastníctva.

Keďže ide o športovo-relaxačnú zónu, majú tu aj fitnes, bazén, saunu, ktoré však nie sú určené pre verejnosť.

Paška je podľa medializovaných informácií v centre Košíc susedom s Dušanom Machom, s ktorým kedysi podnikal. Mach pôsobí aj vo firme, ktorá byty stavala. Paška je tiež stále majiteľom 4-izbového bytu na košickom Sídlisku KVP a vlastní chalupu v Úhornej na východnom Slovensku. Lepšie povedané, chalupa stála na pozemku, ktorý si Paška kúpil v Hlineckej doline v roku 1995. Tú potom prestaval na luxusnú haciendu so saunou.

V podnájme býva Paška aj v Bratislave. Hoci ako predseda parlamentu by mohol využívať štátom platený apartmán v budove starej Národnej rady, podľa dostupných informácií býva v prenajatom byte na neznámom mieste.

V majetkovom priznaní vlani predseda parlamentu uviedol, že vlastní aj garáž, osobné auto, snežný skúter, zariadenie domácnosti, hotovosť a podiely v obchodných spoločnostiach.

debata chyba