Spoluhráči sú zaskočení, ale Ščurka nezatracujú

Ešte pred dvoma týždňami oslavoval. Dvíhal nad hlavu majstrovský pohár, plnými dúškami pil šampanské a fajčil víťaznú cigaru. Teraz čelí obvineniu z vraždy, ku ktorej sa priznal. Spoluhráčov Ladislava Ščurka z HC Košice táto správa zaskočila.

25.04.2009 15:18
Ščurko Foto:
Ladislav Ščurko oslavuje víťazstvo v drese HC Košice.
debata

„Vyrazilo mi to dych. Nikdy by som to na Laca nepovedal. Keď prišiel do tímu, rýchlo zapadol do kolektívu, nebol agresívny. Bezproblémový chalan,“ uviedol útočník Peter Bartoš. „Zaskočilo ma to. Laco je normálny chalan. Vyrastali sme spolu, sme dobrí kamaráti,“ uviedol Richard Jenčík, ktorý je, rovnako ako Ščurko, rodákom z Gelnice. Obrancovi Jurajovi Kledrowetzovi nebolo do reči. „Nemôžem tomu stále uveriť. Nechcem o Lacovi teraz hovoriť. Ďakujem za pochopenie.“

Napriek závažnosti činu košickí hokejisti bývalého spoluhráča neodpisujú. „Nezatracujem ho. On sám sa s tým musí vyrovnať. Určite sa nájdu chlapci, ktorí ho pôjdu do väzenia pozrieť. Či pôjdem aj ja? To neviem,“ skonštatoval Bartoš. V podobnom duchu hovoril aj Jenčík: „Neodpisujem ho. Dohodnem sa s chalanmi a uvidíme.“

Ščurko hokejovo vyrastal v Gelnici a Spišskej Novej Vsi. V roku 2004 ho draftoval klub NHL Philadelphia Flyers. Talentovaný hokejista odišiel do zámoria, kde tri roky pôsobil v juniorskej súťaži Western Hockey League. Slovensko reprezentoval na dvoch šampionátoch hráčov do 18 aj do 20 rokov.

Po návrate domov podpísal trojročný kontrakt s Košicami, no neprestal snívať o tom, že si raz zahrá v NHL. „Chcel by som sa vrátiť do Ameriky, presadiť sa za morom,“ prezradil v jednom z rozhovorov. V sezóne 2007/2008 získal s Košicami striebro, nedávno sa tešil zo zisku majstrovského titulu.

Zavraždený hokejový arbiter Marek Liptaj rozhodoval zápasy nižších súťaží a mládežnícke zápasy.

debata chyba