Luxusný mercedes má Jano, priznal Pavol Slota

Na technickom preukaze od strieborného Mercedesu McLaren, ktorý jazdí po Žiline, stojí meno Ján Slota. Syn šéfa SNS Pavol potvrdil, že auto za takmer 650-tisíc eur (19,6 milióna korún) patrí jeho bratovi, Jánovi Slotovi mladšiemu. Trvá však na tom, že otec - politik s ním nemá nič spoločné.

15.05.2009 06:20
Ján Slota Foto:
Šéf národniarov Ján Slota má podnikavé deti.
debata

Ako Slota mladší k miliónovému autu prišiel, nechcel jeho brat rozvádzať. „Nemusí sa zodpovedať z toho, že má peniaze,“ zdôraznil 28-ročný Pavol Slota. Tvrdí, že rovnako ako on, aj Ján Slota mladší podniká a darí sa mu.

Mladší brat Ján vec nekomentoval. Včera nedvíhal mobil. Šéf SNS povedal len toľko, že sa nebude vyjadrovať. Denník Nový Čas vyfotografoval, ako luxusné auto cez víkend vchádza do domu v centre Žiliny, kde býva so svojou treťou manželkou.

Bratia Slotovci figurujú podľa obchodného registra na internete v štyroch firmách. Slota mladší sa posťažoval, že sa nemôžu uchádzať ani o eurofondy. ,,Z toho, že je otec v politike, máme viac nevýhod ako výhod," myslí si Pavol Slota. Sám jazdí na Audi RS 4, na ktorom sa zúčastnil aj na pretekoch luxusných áut Redline.

Slota má v garáži zberateľský skvost.
Mercedes McLaren Slota má v garáži zberateľský skvost.

Práve z európskych peňazí však bude štát prispievať na zatepľovanie budov. Materiál na zatepľovanie má vyrábať spoločnosť SH+ súrodencov Slotovcov. Peniaze na to pôjdu cez ministerstvo výstavby, ktoré má pod palcom SNS.

Hoci sa Slota každú chvíľu ukáže na inom luxusnom aute, relaxuje pri pilotovaní lietadla a dovolenkuje v luxusnej vile v Chorvátsku, podľa majetkového priznania je jeho majetok priemerný. Vlani v ňom uviedol len auto, motorku, 3-izbový byt a záhradu.

Ani nie pred rokom ho však novinári vyfotografovali v asi 4-miliónovom Lexuse. Krátko predtým jazdil na športovom Bentley Continental. K tomuto autu sa Slota priznal s tým, že za auto, ktorého hodnota je zhruba 6 miliónov korún, dal 2,6 milióna. Jeho 23-ročný syn Ján sa ešte vlani v lete vozil na novom Porsche 911 Turbo, na jeho meno mal byť napísaný aj Porsche Cayenne, ktorý používal otec Slota.

Na preverovanie majetkov politikov sú slovenské zákony krátke. Slovensko stále iba čaká na zákon o preukazovaní pôvodu majetku. Umožnil by jednoduchšie siahnuť na majetok aj politikom, ktorí nevedia preukázať, ako ho nadobudli.

Podľa poslanca Daniela Lipšica (KDH) finančná polícia nemá v súčasnosti možnosť konať v prípade drahého auta, ktoré sa objavilo v rodine šéfa národniarov Slotu. "A takýto právny stav vládnej koalícii absolútne vyhovuje,“ myslí si Lipšic.

Podnikateľské aktivity detí Jána Slotu

//Luxusný bytový komplex Amfiteáter
V Žiline ho stavia ho developer Global-ZA – Pavol Slota je predseda, Ján Slota mladší člen predstavenstva tejto spoločnosti

Fabrika Vinuta na výrobu transformátorov v Rajci
Pracujú tu necelé dve stovky ľudí, Pavol Slota a Ján Slota mladší sú spoločníkmi firmy

// //Fabrika na výrobu polystyrénu v Žiline
Stavia ju spoločnosť Slovben, kde je konateľkou nevlastná dcéra Jána Slotu Alžbeta Porubcová. Prevádzkovať ju bude firma SH+, v ktorej predstavenstve sedí Pavol aj Ján.

////Budova Gold Wing v Žiline
Lukratívny polyfunkčný dom v historickom centre mesta, kde býva Ján Slota, vlastní a prevádzkuje Slovben//

debata chyba