Prokurátorka navrhla expolicajtovi Petlušovi zvýšiť trest. Na doživotie

Bývalému slovenskému policajtovi Róbertovi Petlušovi, ktorého súd poslal za vraždu podnikateľa Jána Kubašiaka na 25 rokov za mreže, hrozí doživotie. Zvýšenie trestu mu pred senátom okresného súdu v Banskej Bystrici za údajnú účasť na prepadnutí rodiny banskobystrického advokáta Jána Smetanu a rodičov futbalistu Vratislava Greška navrhla v záverečnej reči prokurátorka. Ďalšiemu bývalému policajtovi Miroslavovi Jackovi hrozí dvanásťročný trest.

18.05.2009 18:07
debata

„Z dokazovania vyplynulo, že činy boli spáchané tak, ako je uvedené v obžalobách a preto navrhujem, aby súd uznal obžalovaného za vinného,“ vyhlásila v záverečnej reči prokurátorka.

Proti bývalým policajtom svedčil ich kolega Juraj Roszík, ktorý sa na prepadnutiach v rokoch 2004 a 2005 tiež podieľal. Roszík mal podľa súdu podiel aj na smrti podnikateľa Kubašiaka.

Pri vyšetrovaní tejto lúpežnej vraždy sa priznal aj k predchádzajúcim lúpežiam. Výmenou za miernejší trest osem a pol roka väzenia prezradil mená svojich údajných komplicov.

Petluš i Jacko od začiatku označujú obvinenia za falošné. Jacko v pondelok tvrdil, že ľutuje, čo sa stalo obetiam lúpeží.

debata chyba