Aj na Deň detí vyháňala vláda ľudí z druhého piliera

Už aj malé deti sa snaží vláda presvedčiť, aký je druhý dôchodkový pilier nevýhodný. Ministerka práce Viera Tomanová totiž počas ich sviatku na Úrade vlády vystavila medzi propagačnými materiálmi z ministerstiev aj svoje letáky o nástrahách dôchodkového sporenia. Na dračku však nešli, návštevníkov viac lákali pexesá, balóny a brožúrky k eurovoľbám.

01.06.2009 13:23
Fico, Deň detí Foto:
Deň detí, ktorý zorganizoval Úrad vlády, sa o podpis premiéra Fica trhali nielen deti, ale aj dospelí.
debata

A ešte šiel na dračku aj premiér Robert Fico. V honbe za jeho autogramom sa starší návštevníci vytláčali nielen navzájom, ale vytláčali aj poslušne čakajúce malé deti. Premiérov autogram si niektoré dámy v rokoch tisli na hruď dokonca so slzami v očiach.

Mladých Jánošíkov poobliekaných do krojov, naopak, predseda vlády nedojal. Kým premiér sprevádzal návštevníkov útrobami Úradu vlády, mladíci mu kládli nie príjemné otázky. „Ako je to s prešustrovanými miliardami v tendroch?“ „Prečo je DPH na potraviny v Čechách nižšia ako u nás?“ „Prečo sú na Slovensku drahé lieky?“ Až kým ich šéf Ficovho tlačového odboru Braňo Ondruš nezahriakol. Padlo pár nadávok a debata sa skončila. Fico sa viac ľuďom neprihovoril, utekal totiž do televízie.

Niekoľko slov s občanmi prehodil ešte kandidát na europoslanca Boris Zala či zástupcovia vlády Dušan Čaplovič a Robert Kaliňák, aby sa po chvíli aj oni pobrali preč. Odpochodovala aj Čestná stráž, ktorá točila bajonetmi na piesne Michaela Jacksona a skupiny Rammstein. A neskôr sa začali zberať aj prví návštevníci. Väčšinou spokojní. Dospelí spomínali stretnutie s politikmi, deti zas policajné motorky, živého orla či hrnčiarsky kruh. Smäd zahasilo pivo a kofola, hlad zas koláče a balíčky plné sladkostí.

debata chyba