Bugár chce byť predsedom, podľa Csákyho nová strana potešila Slotu

Béla Bugár, ktorý odišiel z SMK, by chcel byť predsedom novej politickej strany Most - Híd. "Ak budú potrebovať mňa ako osobu, povedzme vo vedení strany alebo na čelo strany, samozrejme, som pripravený," povedal Bugár pre televíziu TA3. Ako ďalej informovala televízia v Hlavných správach, odídenci z SMK začínajú formovať novú stranu od utorka. Ustanovujúci snem by mal byť v septembri.

08.06.2009 20:12
Bugár Foto:
Béla Bugár
debata

Predseda SMK Pál Csáky povedal, že nová strana teší predsedu SNS Jána Slotu a nacionalistickú časť Smeru. Podľa neho za vznikom strany môže byť pomoc Smeru v budúcoročných parlamentných voľbách. Csáky ako dôkaz svojich tvrdení uviedol existenciu hospica, v ktorom figuruje Bugár.

Csáky uviedol, že keď Bugár začínal s hospicom, „pani Tomanová bola prítomná a povedala niečo do kamier“. Ministerka práce Viera Tomanová vlani v novembri pripustila, že hospicu pomôže dotáciou, ak o ňu požiada. Bugár obvinenia odmietol s tým, že Csáky opäť útočí namiesto toho, aby sa zaoberal vnútrostraníckymi problémami. Bugár dodal, že vyjadrenie by mohol dať na súd, ale prvýkrát Csákymu odpustí.

debata chyba