Organizátori Pohody podali žalobu na majiteľa padnutého stanu

Organizátori najväčšieho slovenského letného festivalu Pohoda podali na trenčianskom súde žalobu na nemeckú firmu Bossert Zelte, ktorá na júlovom podujatí postavila veľkokapacitný stan. Ten však pre silný vietor spadol; pri nešťastí jeden človek zomrel a ďalší sa vážne zranili. Informoval o tom denník Nový čas.

21.08.2009 09:36
Pohoda, nehoda, Kaščák Foto:
Organizátor festivalu Pohoda Michal Kaščák informuje médiá o nehode. Organizátori sa stále nemôžu dočkať majiteľa nemeckej firmy, ktorá stan, ktorý na festivale spadol, stavala.
debata

„Môžem potvrdiť, že sme na firmu podali žalobu na náhradu škody,“ povedal pre Nový čas právny zástupca organizátorov Pohody. Jeho meno denník neuviedol.

Spadnutý stan už preskúmali odborníci z Ústavu súdneho inžinierstva, ktorí podľa denníka našli nedostatky. Údajne bol zložený z viacerých aj starších častí a oceľové lano, ktoré držalo jeden z ôsmich hlavných stĺpov, prasklo zrejme pred pádom. Aréna sa navyše podľa Nového času nestavala podľa platného projektu.

Vyšetrovanie nešťastia by ešte mohlo niekoľko mesiacov trvať. Festival Pohoda sa začal 16. júla a mal skončiť v noci z 18. na 19 júla. V sobotu 18. júla však vietor zvalil stan prikrývajúci jednu z tanečných scén a organizátori podujatie predčasne ukončili.

Záchranári mali plné ruky práce.
Festival Pohoda predčasne skončil.
+20Spadnutý stan zranil desiatky ľudí. Záchranári...
debata chyba