Kandidáti na bratislavského župana sadili stromy a púšťali šarkany

Sadenie stromčekov, vyrezávanie svetlonosov či púšťanie šarkanov. Nie, nejde o detské jesenné radovánky. To len bratislavskí kandidáti na župana rozbehli svoje predvolebné kampane.

29.10.2009 09:28
Záhradník, Rytmus Foto:
Rytmus spieva a po novom skrášľuje hlavné mesto. Spolu s Braňom Záhradníkom, kandidátom na bratislavského župana, vykopali jamu a zasadili strom.
debata

„Nechcem kraj, kde je všetko len pre seniorov,“ znela v ušiach nič netušiacich ľudí pri Štrkoveckom jazere pesnička od rapera Rytmusa. O pár minút prišlo auto, z ktorého vystúpili raper spoločne s nezávislým kandidátom Branislavom Záhradníkom. Predvolebná kampaň s pagáčmi, bratislavskými rožkami a balónmi sa začala.

„Nechcem, aby bola len o rečiach. Zasadíme preto s Rytmusom stromček,“ vyhlásil Záhradník. Vzápätí sa už dvojica pustila do polievania a kopania. Za výkon si obaja záhradníci vyslúžili potlesk. Od členov volebného tímu. Po úspechu pri sadení pokračovala šou krstením Rytmusovho cédečka trávovým semenom. Samozrejme, za tónov predvolebnej pesničky.

Kandidát na župana za stranu Most-Híd Robert Beňo začal volebnú kampaň s deťmi petržalskej základnej školy. „Vyrezávali sme spolu svetlonosov z tekvíc, púšťali sme šarkany. Bolo nám skrátka fajn,“ zhodnotil úvodný deň.

Ďalší z kandidátov Pavol Frešo, ktorého na post šéfa kraja podporuje pravicová koalícia na čele s SDKÚ, odštartoval boj o voliča už v utorok večer predstavením svojho programu na petržalskej poliklinike Šustekova. „Vybrali sme to miesto preto, že je blízke župným témam. Moja volebná kampaň bude totiž zásadne a len o programe. O regionálnom zdravotníctve, o sociálnej politike, o nových športoviskách,“ zdôraznil Frešo.

debata chyba