Fico dostal na cestu do Moskvy červené žiguli a odkaz: 'Nevracaj sa'

Kresťanskodemokratická mládež Slovenska dotlačila pred Úrad vlády červeného "žiguláka", aby tak vyjadrila nesúhlas s odchodom premiéra do Ruska počas osláv k 20. výročiu "Nežnej revolúcie".

16.11.2009 17:16
Ficov žigulák Foto:
Červený 'žigulík' s nápismi "Som auto červeného Roba. Smer Moskva" alebo "Slušní oslavujú, boľševici utekajú" darovala Kresťanskodemokratická mládež Slovenska premiérovi Robertovi Ficovi.
debata

Z úcty k obetiam komunizmu mal premiér zostať na Slovensku. Ak si auto odmietne prevziať, my mu ho prinesieme až k domu," vyhlásil predseda kresťanskej mládeže Martin Krajčovič.

Týmto gestom chce iniciatíva verejne skritizovať premiérov postoj k novembru 1989. „Namiesto toho, aby sa zúčastnil osláv na Slovensku, uteká rýchlo do Moskvy, čo považujeme za provokáciu a urážku všetkých slušných ľudí, ktorí nám aj s nasadením vlastného života vybojovali slobodu,“ povedal Krajčovič.

Podľa mladých kresťanských demokratov slušní ľudia 17. november oslavujú a boľševik, nie náhodou, uteká do Moskvy. „KDMS mu preto daruje tento žigulík, aby na ňom odišiel do Moskvy a už sa nevracal,“ dodal.

debata chyba