HZDS pred voľbami: Mečiar je konštanta, celebrity nebudú

Vladimír Mečiar je podľa poslanca NR SR Tibora Cabaja v ĽS-HZDS konštanta, o ktorej sa netreba baviť. Cabaj to uviedol po rokovaní republikového predstavenstva strany v Bratislave na otázku, či v strane neuvažujú o jeho výmene.

05.12.2009 15:46
Vladimír Mečiar Foto:
Šéf HZDS Vladimír Mečiar.
debata

ĽS-HZDS sa od soboty začína pripravovať na parlamentné voľby, ktoré podľa Cabaja uvažuje predseda parlamentu Pavol Paška vyhlásiť na 12. júna. To znamená, že do 31. januára krajské štruktúry predložia návrhy kandidátov na poslancov NR SR. Republikové predstavenstvo schváli kandidátku 5. marca a následne kandidačnú listinu i volebný program odobrí nominačný snem, ktorý má byť 6. marca. Kandidátky bude potrebné odovzdať do 14. marca. Posledné zasadnutie parlamentu by malo byť 20. mája a 22. mája začne predvolebná kampaň.

Podľa Cabaja v regionálnych voľbách sa neosvedčili celebrity a preto sa nedá predpokladať, že by ich ĽS-HZDS zaradila na kandidátku do parlamentných volieb. Tú chce postaviť strana na osvedčených ľuďoch, ktorí budú vybratí podľa odbornosti. „V profesných kluboch máme množstvo odborníkov, ale nie všetci chcú ísť do politiky,“ dodal.

Republikové predstavenstvo dnes hodnotilo regionálne voľby. Podľa Cabaja kandidáti ĽS-HZDS boli minimálne rovnako úspešní ako kandidáti Smeru-SD, teda strany, ktorá sa prezentovala ako víťaz regionálnych volieb.

debata chyba