Smer sa vyfarbil do červena

Červená farba, jednomyseľné hlasovanie, tlieskanie v stoji, dramatický hlas Dušana Jamricha ohlasujúci príchod predsedu, priateľské tykanie si všetkých vrcholných predstaviteľov Smeru. Tak vyzeral nedeľný slávnostný desiaty snem Smeru pod heslom Pomáhame ľuďom, chránime Slovensko.

07.12.2009 00:00
Snem Smeru Foto:
Robert Fico na sneme Smeru
debata

Smer sa na oslavnom sneme vyfarbil do červena so žltými písmenami. Keď sa Roberta Fica novinárka opýtala, prečo opustili tradičnú oranžovú farbu, predseda Smeru odpovedal: „To je čo za sprostosť? To sa môžete opýtať iba vy! Ďalšia otázka…“

Všetkých 1 767 účastníkov snemu sa správalo slušne. Pri každom hlasovaní boli všetci za. Nikto sa nezdržal, nikto nehlasoval proti. Nikto nemal nijaké námietky ani návrhy. A keď Fico skončil svoj 70-minútový prejav o „úspešnom desaťročnom príbehu strany Smer“, všetci tlieskali postojačky.

Na sneme vystúpil aj predseda bratskej Českej strany sociálnodemokra­tickej Jiří Paroubek. „Gratulujem, Robert,“ blahoželal Ficovi k úspešným desiatim rokom so Smerom v politike. „Verím, že sa v roku 2010 budeme stretávať ako premiéri oboch štátov,“ kontroval mu Robert.

debata chyba