Je to časť z Hitlera, tvrdia Rusi. Američania si zasa myslia, že nie

Kúsok lebky, ktorý údajne patril Adolfovi Hitlerovi a ktorý je uložený v Moskve, je pravý, uviedla ruská tajná služba FSB, pokračovateľka KGB. Americká štúdia to ale popiera a tvrdí, že časť kosti v skutočnosti patril žene, napísala agentúra AFP.

07.12.2009 21:27
Hitlerova lebka Foto:
Časť Hitlerovej lebky.
debata

„V archívoch FSB je Hitlerova časť sánky a v štátnom archíve je fragment Hitlerovej lebky. S výnimkou týchto pozostatkov, ktoré sa našli 5. mája 1945, neexistujú žiadne iné kusy Hitlerovho tela,“ prehlásil šéf archívu FSB Vasilij Christoforov, ktorého cituje agentúra Interfax.

V septembri tím profesorov univerzity v Connecticute tvrdil, že ich rozbory DNA ukazujú, že kúsok lebky v skutoćnosti patril žene, ktorá mala medzi 20 a 40 rokmi. Sánku americkí vedci neskúmali.

Rusi tvrdia, že nikto z Američanov ich fragmenty neskúmal. „Američania sa na archívy FSB neobrátili. A aj keby dostali vzorky DNA z našich častí, tak s čím by ich porovnávali,“ pýta sa Christoforov. „Tieto pozostatky sú unikátne, nič zrovnateľné neexistuje. Sú to jediné dôkazy tohto typu o Hitlerovej smrti a preto ich FSB uchováva vo svojom archíve,“ dodal.

debata chyba