Policajti mali vraha zo Svederníka za chrbtom

Z brutálnej vraždy dvoch žien, ktoré minulý týždeň polícia vytiahla z Koryta Váhu pri Kotešovej v okrese Bytča, obvinili ich príbuzného. Ako na tlačovej besede informoval žilinský krajský policajný riaditeľ František Posluch, z brutálnej vraždy matky a jej dcéry obvinili synovca staršej ženy, iba 20-ročného Romana Ch. zo Svederníka.

08.12.2009 16:19 , aktualizované: 09.12.2009 08:33
Váh, vražda, auto Foto:
Telo zavraždenej ženy vytiahli z Váhu v aute.
debata

Dve ženy v utopených autách zavraždil podľa polície 20-ročný sused, ktorý navyše patril do rodiny. Roman Chocholáč zo Svederníka pri Žiline mal na konci novembra v noci najprv dobodať svoju tetu Ivetu Čuboňovú a o pár hodín škrtiť a potom v aute utopiť aj jej dcéru Ivanu Krčulovú. Obvinený mladík sa k zločinu priznať nechce, policajti však tvrdia, že majú dôkazy.

„Miesto činu bolo vyupratované, obhliadka trvala 16 hodín. Podarilo sa nám vyhľadať a zaistiť veľké množstvo stôp,“ opísal kriminalistický technik Juraj Solčanský. Práve stopy a expertíza zaistených dôkazov pomohli policajtom pri vyšetrovaní a nasmerovali ich k vrahovi. Obvinenému hrozí 25-ročný alebo výnimočný trest.

Dom vo Svederníku, v ktorom žili matka s... Foto: Renáta Jaloviarová
dom, Svederník Dom vo Svederníku, v ktorom žili matka s dcérou. Obe ženy našla polícia v potopených autách vo vodnom kanáli neďaleko Žiliny.

Roman Chocholáč podľa policajtov zavraždil príbuzné len pár dní predtým, ako oslávil 20 rokov. Cez víkend bol aj na ich pohrebe a smútil pri rakvách. Predtým sledoval pátraciu akciu po zmiznutých ženách, videl, ako potápači vytiahli ich autá z neďalekého vodného kanála. Policajti ho zatkli v pondelok v dome u rodičov. Ženy mal zavraždiť v susednom dome, kde obe žili.

„Volali mi do Anglicka, že sa doma niečo stalo. Nechcel som tomu uveriť, myslel som si, že zmizli a možno niekto bude pýtať výkupné,“ rozpráva cez slzy Jozef Krčula, Ivanin otec a exmanžel Ivety Čuboňovej. Hoci boli rozvedení, s manželkou vychádzal veľmi dobre. Dozvedel sa, ako obe ženy zomreli, ako aj to, že vrahom je jeho synovec. Priznáva, že vzťahy s rodinou manželkinej sestry, ktorá má dom hneď vedľa, neboli najlepšie. „Ale takýto brutálny čin by som nečakal. Boli sme jedna rodina, mal rád moju dcéru a myslím, že aj manželku,“ nechápe Krčula. „Keď bol malý, bol také neviniatko. Ako dospel, stal sa z neho neprispôsobivý človek, mal tiež problémy so zákonom,“ povedal na adresu synovca zo susedstva.

Ivanu Krčulovú (vľavo) zavraždil bratranec. Jej... Foto: Pravda, Archív rodiny
Krčulová Ivanu Krčulovú (vľavo) zavraždil bratranec. Jej mamu Ivetu Čubonovú ubil a dopichal nožom v jej dome vo Svederníku.

Vrah najprv brutálne zabil 43-ročnú Ivetu Čuboňovú. Udieral ju do hlavy a bodal do krku aj tváre. Podľa krajského šéfa žilinskej polície Františka Poslucha jej prebodol srdce a jedenásťkrát ju bodol do hrudníka. Mŕtvolu naložil na zadné sedadlo auta a aj s autom potopil vo Váhu. Medzitým sa z práce vrátila 24-ročná vysokoškoláčka Ivana Krčulová. Sused ju mal škrtiť tak, že upadla do bezvedomia. Potom ju mal tiež naložiť do druhého auta, ktoré ponoril na tom istom mieste. Študentka sa utopila. Motívom mal byť majetok, ku ktorému sa vrah chcel dostať.

Autá s mŕtvymi telami objavili na dne šesťmetrového kanála policajní potápači minulý týždeň.

debata chyba