Kovbojovi uniklo kreslo v župe o vlas. Vráti sa do sedla

O jediný hlas ušlo miesto v krajskom parlamente 39-ročnému rančerovi Ondrejovi Binderovi zo Svätého Antona v okrese Banská Štiavnica. Tvrdí však, že sklamaný nie je. Okrem ranča má aj malú stavebno-stolársku firmu, ktorá ho živí.

12.12.2009 06:01
Ondrej Binder Foto: ,
Ondrej Binder z prehry vo voľbách o jediný hlas tragédiu nerobí. Napĺňa ho život rančera.
debata

„Prehra o jediný hlas ma, samozrejme, prekvapila. Žiadne sklamanie som však nepociťoval. Víťazovi volieb som zagratuloval,“ hovorí Binder. Dodáva, že už zažil aj horšie veci ako je tesná prehra vo voľbách. Chorobu dieťaťa či iné problémy v rodine.

Svoj ranč založil pred siedmimi rokmi, pomenoval ho Nádej. „Preto Nádej, že ľudia by sa nádeje, nech sa deje, čo deje, nemali vzdávať,“ konštatuje.

Poslancom sa z najmenšieho volebného obvodu v Banskobystrickom kraji, z Banskej Štiavnice, mohol stať iba jeden kandidát. Binder ako nezávislý získal 759 hlasov. Víťaz, kandidát Smeru a HZDS Marián Zimmermann o jeden jediný hlas viac – 760.

Rančer Binder chce ďalej pomáhať iným. „Aj ranč som založil preto, aby tu najmä rodiny s deťmi našli pokoj. Nájdu u nás pekné útulné prostredie, viaceré domáce zvieratká i koníky, na ktorých si môžu aj zajazdiť,“ zdôrazňuje.

Keby mu vo voľbách nechýbal jeden hlas, v krajskom parlamente by sa neocitol prvý raz. Poslancom sa stal vo voľbách spred štyroch rokov, no po dva a štvrť roku sa funkcie vzdal. Keď odstúpil, ako náhradník ho vo funkcii nahradil práve Zimmermann. Ten istý, čo teraz zvíťazil rozdielom jedného hlasu.

debata chyba