Emisná kauza odmeny na ministerstve nezastavila

Stále neuzavretá kauza predaja emisií a opakované výmeny na ministerskej stoličke. Napriek všetkému sa v rezorte životného prostredia, na rozdiel od iných ministerstiev, peniaze na odmeny našli.

16.12.2009 06:01
euro, peniaze, bankovky Foto:
debata

Pre emisnú kauzu v rezorte donedávna riadenom SNS štát prišiel o milióny eur. Koľko úradníci dostali na odmenách, včera ministerstvo neprezradilo. „Pracovníkom rezortu boli vyplatené koncoročné odmeny. Ide asi o 9 percent mesačného platu,“ povedala Jana Kaplanová. Podotkla, že išlo o jedinú odmenu v tomto roku.

Iba niekoľko pracovníkov dostane odmeny na ministerstve hospodárstva. „Vianočné odmeny plošne neboli vyplatené. Pár ľudí, ktorí pracovali aj nad rámec povinností a úloh, však odmeny malo,“ uviedol hovorca rezortu Branislav Zvara. Dodal, že šlo o zanedbateľný počet pracovníkov, bližšie to nespresnil.

Na ostatných ministerstvách koncoročné odmeny vyplatené neboli. „Ministerstvo zahraničných vecí svojim zamestnancom odmeny v závere roka nevyplatí,“ informoval Peter Stano, hovorca rezortu. Rovnakú odpoveď poskytli aj ostatní hovorcovia oslovených ministerstiev. Dôvodom je najmä šetrenie v časoch krízy.

V šetriacom režime je momentálne aj verejnoprávna televízia. S koncoročným odmeňovaním tak nemôžu rátať ani jej zamestnanci. „Ak sa bavíme o trinástych platoch či koncoročných odmenách, tak tie určite vyplatené neboli. Sme v šetriacom režime,“ povedal hovorca STV Peter Susko. Zamestnanci televízie dostali ku koncu roka navyše niekoľko desiatok eur.

Viac peňazí sa dočkajú ľudia v Sociálnej poisťovni, ktorú riadi nominant Smeru Dušan Muňko. Na úradníkov poisťovne čakajú trináste platy.

debata chyba