Médiá podľa Fica smútia s opozíciou

Premiér Robert Fico si myslí, že médiá a opozícia sú smutné, lebo sa vláde podarilo zastaviť protest autodopravcov. "Očakávali, že vláda neustúpi a na Slovensku bude chaos nasledujúcich minimálne desať dní," povedal predseda vlády po stretnutí s prezidentom Ivanom Gašparovičom a s predsedom parlamentu Pavlom Paškom.

12.01.2010 16:49
Fico Foto:
Predseda vlády Robert Fico počas prejavu, v ktorom v Prezidentskom paláci odsúdil protest autodopravcov.
debata

„Hovorili sme o výskyte mimoriadne nebezpečného fenoménu na Slovensku, ktorý sa objavil už v dávnejšie v skrytej podobe. Teraz sa ale začína otvorene podporovať všetko, čo súvisí s porušovaním zákonov, s neporiadkom, s chaosom. Demokratický systém Slovenskej republiky nebol nikdy ohrozený tak ako teraz,“ doplnil Fico s tým, že je neakceptovateľné, aby médiá a opozícia podporovali aktivity dopravcov. Tí niekoľko dní blokovali Rožňavskú ulicu v Bratislave a v pondelok sa k nim pridali aj kolegovia po celom Slovensku.

„Ak niekto v rozpore so zákonom poškodzuje záujmy ľudí a blokuje cesty, stáva sa niečo, čo nemá na Slovensku obdobu,“ uzavrel Fico. Pavol Paška sa následne snažil ubezpečiť Slovákov, že ako predseda parlamentu zodpovedá za to, aby boli dodržiavané zákony a že za žiadnych okolností podobným protestom ustupovať nebude.

Ku kritike sa pridal aj prezident Ivan Gašparovič, ktorého údajne veľmi mrzelo, že k protestom nedochádzalo spôsobom, aký povoľuje ústava. „Zaznamenal som navádzanie na niečo, čo neprospieva stabilite tohto štátu a čo neprospieva ani k dobrému menu Slovenska,“ povedal. Podľa jeho ďalších slov by bol rád, keby občania sami dokázali vyhodnotiť situáciu. „Bez toho, aby im niekto natláčal do hláv, čo majú robiť tak, aby porušili zákon,“ uzavrel.

Po horlivých prejavoch prítomní novinári priestor na otázky nedostali.

debata chyba