Trnka: S privatizáciou Forumu môže súvisieť aj vražda Svobodu

Generálny prokurátor Dobroslav Trnka pripustil, že vražda údajného mafiánskeho bossa Jozefa Svobodu môže súvisieť s privatizáciou hotela Forum. "Vaše indície sú správne," potvrdil Trnka jednému z novinárov počas tlačovej konferencie.

02.02.2010 16:47
Trnka Foto:
Generálny prokurátor Dobroslav Trnka počas tlačovej besedy o o financovaní SDKÚ.
debata

O nekalých praktikách SDKÚ pri privatizácii bývalého vládneho hotela v pondelok informoval premiér Robert Fico. Štruktúry strany Mikuláša Dzurindu obvinil, že sú napojené na privatizačný proces hotela Forum.

Vtedy 50-ročného Svobodu popravili v mafiánskom štýle v lete 2004 tromi ranami do hlavy a viacerými ďalšími do chrbta na Podunajskej ulici 28 v Bratislave, keď vychádzal zo stávkovej kancelárie. Podľa polície bola vražda profesionálna, vrahovia nič nenechali na náhodu a z pištole vystrieľali celý zásobník.

Jozef Svoboda bol bývalým predsedom Slovenského zápasníckeho zväzu. Okrem toho sa angažoval aj vo futbalovom hnutí, figuroval aj v dozornej rade Športového klubu Slovan Bratislava. Jeho meno sa nachádzalo aj v ďalšej desiatke spoločností.

Financovaním SDKÚ sa bude zaoberať Generálna prokuratúra

Kauzou pozadia financovania SDKÚ sa bude zaoberať Trestný odbor Generálnej prokuratúry a Medzinárodný odbor Generálnej prokuratúry. Informoval o tom generálny prokurátor Dobroslav Trnka.

„Vydal som záväzný pokyn pre tieto obidva odbory, aby mi pripravili dožiadania jednak na stranu SDKÚ, jednak na Úrad vlády SR pánovi premiérovi a aby mi pripravili dožiadania na kolegov či už vo Švajčiarsku, Veľkej Británii a na Kajmanských ostrovoch,“ povedal Trnka s tým, že sa budú snažiť získať „určité dokumenty“.

Trnka nevylučuje, že možno ešte skôr, ako je 30 dňová lehota, začne GP trestné stíhanie vo veci.

debata chyba