Smer: Úver od J&T sme už splatili, Dzurinda je len zúrivý a zúfalý

Za dôkazy bezradnosti, zúrivosti a zúfalstva považuje strana Smer premiéra Roberta Fica obvinenia lídra opozičnej SDKÚ Mikuláša Dzurindu, že Ficova strana si v roku 2002 vzala úver od komerčnej banky. Uviedla to v stanovisku strany Smer hovorkyňa strany Katarína Kližanová Rýsová. Dodala, že Smer úver riadne splatil v roku 2003.

03.02.2010 15:54
debata

„Pán Dzurinda opäť len upozornil na podozrivé financovanie svojej vlastnej strany, ktorá si vzala pôžičku od schránkovej firmy, o ktorej nikto nevie, odkiaľ mala peniaze,“ povedala hovorkyňa vládnej strany. Smer si vzal v roku 2002 úver vo výške sedem miliónov českých korún od J&T Banky so sídlom v Prahe a podľa hovorkyne je riadne evidovaný vo výročnej finančnej správe. „Všetko je oficiálne a verejné,“ skonštatovala Rýsová.

Všetko o kauze financovania SDKÚ

V utorok predseda SDKÚ Mikuláš Dzurinda uviedol, že za firmou Diamonds Hotels UK, ktorá kúpila hotel Forum a ktorú premiér spája s financovaním SDKÚ, stojí spoločnosť J&T. Rovnaká firma podľa Dzurindu stojí aj za bankou J&T, ktorá v roku 2002 poskytla Smeru úver desať miliónov slovenských korún (zodpovedá približne sume 7 mil. českých korún – pozn. Zároveň upozornil, že v Českej republike túto banku preveruje Česká národná banka.

debata chyba