Súkromný Anjelik stráži deti do neskorého večera

Prázdniny v jednej súkromnej bratislavskej škôlke neexistujú. Má to byť lákadlom pre zaneprázdnených rodičov, aby nemuseli riešiť, komu zveria deti. Samozrejmosťou sú aj dlhšie otváracie hodiny.

19.02.2010 06:15
Materská škola, škôlka Foto:
V súkromnej škôlke Anjelik v Bratislave neexistujú prázdniny.
debata

Škôlka sa o deti stará od pol siedmej ráno až do ôsmej večer. Zo štátnej by museli byť už dve hodiny doma. „Máme veľa detí, ktoré prichádzajú o jedenástej a odchádzajú o siedmej večer,“ hovorí riaditeľka súkromnej materskej školy Anjelik Ildiko Jurinová.

Za komfort si rodičia musia priplatiť. Škôlka ich mesačne vyjde na 430 eur. V cene je už strava, ale aj tanečný krúžok, divadielka, výtvarné dielne či logopéd. Škôlkari sa učia aj angličtinu a nemčinu.

Anjelik má v súčasnosti zaplnených všetkých štyridsať postieľok. „Rodičia k nám obyčajne prichádzajú na odporúčanie svojich známych, " tvrdí riaditeľka. O škôlku podľa nej rastie záujem. "Pôvodne sme mali dve triedy, ale mamičky sa nám rozrodili,“ usmieva sa.

Jurinová sa pustila do podnikania pred šiestimi rokmi, keď sa rozhodla odísť zo štátnej škôlky. „Vždy som chcela mať vlastnú. Aj keď bolo školstvo vždy dobré, bolo tam niečo, čo mi chýbalo. Aj rodičia mi dávali impulzy, čo by potrebovali,“ hovorí Jurinová. Za Anjelika dostala pred piatimi rokmi ocenenie Začínajúca podnikateľka roka.

Jej škôlka sa od štátnych líši už na prvý pohľad. V radovej zástavbe na Jozefskej ulici v centre hlavného mesta vyčnieva netypickou fasádou. Vysokoškoláci na ňu namaľovali usmievajúce sa kvety.

debata chyba