SDĽ povedie Marek Blaha, deviatkou je kanoista Juraj Bača

Predseda SDĽ Marek Blaha povedie stranu aj do parlamentných volieb, dvojkou na kandidátke je dekan Farmaceutickej fakulty Univerzity Komenského a prvý podpredseda SDĽ Ján Kyselovič.

14.03.2010 15:23
Juraj Bača
Známy kanoista Juraj Bača je deviatkou na kandidátke SDĽ.
debata

SDĽ ide do volieb spolu so Stranou zelených, Agrárnou stranou vidieka a Stranou občianskej solidarity. Predsedovi Strany zelených Petrovi Pilinskému preto patrí tretie miesto na kandidátke SDĽ. Členka predsedníctva Alena Savkaničová z Humenného je štvrtá. Žilinský krajský predseda SDĽ Robert Gaboš piaty.

Šestkou je člen predsedníctva Martin Halás, sedmičkou manažérka Silvia Horváthová. Košický krajský predseda Štefan Jakabovič je ôsmy. Majster sveta v kanoistike a komunálny politik Juraj Bača je deviaty. Desiatku uzatvára predsedníčka občianskeho združenia Mladí zelení Jana Budáčová.

Kandidátov Agrárnej strany vidieka vedie jej predseda Vladimír Gozora z dvanásteho miesta, kandidátov Strany občianskeho porozumenia starosta Mestskej časti Košice-Ťahanovce Cyril Betuš zo 17. miesta.

„Postavili sme silnú kandidátku skladajúcu sa z odborníkov z každého regiónu Slovenska. Prinášame nové tváre nepoznačené minulosťou a veríme, že sa nám spoločne podarí osloviť občanov s novou víziou politiky a spravodlivejšej spoločnosti. Po 20 rokoch zlyhaní nastal čas na zmenu,“ vyhlásil Blaha.

debata chyba