Paliho Kapurková nesúhlasi s odmenou pre šéfa STV

Paliho Kapurková, veselá politická strana nesúhlasí s odmenou, ktorú pre generálneho riaditeľa Slovenskej televízie (STV) Štefana Nižňanského schválila Rada STV. Pripomínajú, že verejnoprávna Slovenská televízia hospodárila v roku 2009 so stratou, je preto nelogické odmenou viac ako 12 tisíc eur hospodársku stratu ešte viac prehlbovať.

22.04.2010 12:12
Pali Vass Foto:
Zľava: Pali Vass, predseda a zároveň jediný člen politickej strany Paliho Kapurková, veselá politická strana a Igor Brossmann, sympatizant strany, na mimoriadnom brífingu pred budovou parlamentu.
debata (4)

„Navrhujeme preto, aby Rada STV toto svoje rozhodnutie prehodnotila a aby zároveň prehodnotila kritériá, ktorými svoje rozhodnutie obhajuje. Ak trváte na vyplatení odmeny na základe kritérií, ktoré ste si sami stanovili, navrhujeme, aby ste sa na túto odmenu riaditeľovi STV poskladali zo súkromných peňazí,“ konštatuje Paliho Kapurková, veselá politická strana.

Rada STV v stredu odsúhlasila generálnemu riaditeľovi 25 percent z ročnej vlaňajšej mzdy ako odmenu za prácu v roku 2009. „Pokiaľ sme vyhodnotili kritériá, ktoré rada prijala pred dvoma rokmi na hodnotenie generálneho riaditeľa, a keď rada konštatovala, že došlo k naplneniu kritérií tak, ako boli stanovené, tak si myslím, že istá odmena – neviem, či v tejto výške, ale schválila ju rada v tejto výške, generálnemu riaditeľovi prináleží,“ povedal pre médiá predseda Rady STV Martin Kákoš.

4 debata chyba