Čo hovoria východniari o diaľnici? Bugár a Čaplovič tam počujú iné

Predseda strany Most-Híd Béla Bugár prišiel s teóriu, prečo mešká výstavba diaľnic, ktorú počul od východniarov. "Hovoria, že ak by sa začali stavať diaľnice z východu, tak už by boli dávno hotové, lebo Bratislavčania by na to veľmi tvrdo tlačili, uviedol Bugár.

02.05.2010 08:16
diaľnica, cesta, most, rýchlostná cesta Foto:
Ilustračné foto
debata (145)

Pripomenul, že boli sľuby o dokončení diaľnice Bratislava-Košice do roku 2010, „a nie je a vieme že nebude“. Podľa Bugára by východu pomohla skôr diaľnica Košice – Miškolc, minimálne úsek po hranice. "To nie je až taká náročná stavba čo sa týka financií, " uviedol Bugár.

Podpredseda Smeru Dušan Čaplovič argumentoval, že aj on chodí na východ a možno tam cestuje častejšie ako Bugár. Ľudia mu tam hovoria, že keby sa výstavba diaľnic v roku 1998 neprerušila, tak dnes už máme diaľnicu po Košice a staviame diaľnicu aj po Vyšné Nemecké a aj úsek po Miškolc. „My sme pripravovali tieto veci, ale z druhej strany, maďarské veci, nie sú dotiahnuté, tá rýchlocesta nie je dotiahnutá,“ povedal Čaplovič. Preto sa pýta, na čo je potrebné rýchlo sa dostať k hraniciam a potom ísť pomaly po maďarskom úseku.

145 debata chyba