Katolíci idú protestovať proti gayom

Katolícke Združenie pre ochranu rodiny v sobotu v Bratislave chystá demonštráciu proti homosexualite. "Združenie pre ochranu rodiny verí, že organizovaním pochodu účastníci vyjadria nielen názor väčšinovej populácie Slovenska k problematike homosexuality, ale najmä ako kresťania - katolíci poukážu na jasný odkaz Božieho zákona, ktorý nikto nikdy nezmenil a nezmení, že homosexualita je hriech a je ohavnosťou pred Bohom," uviedol Jozef Dupkala zo Združenie pre ochranu rodiny.

13.05.2010 09:24
dúhový pride, gay, homosexuál, lesbičky, lesby Foto:
Pochody gejov a lesbičiek sa v súčasnosti každoročne konajú v stovkách metropol sveta. V lete vyšli do ulíc aj v španielskom Madride.
debata (103)

Združenie považuje pripravované podujatie gayov a lesieb Rainbow Pride Bratislava 2010, ktoré bude 22. mája, za otvorenie „celého komplexu prvkov duchovnej skazy“. „Nehovoríme stop homosexuálom, lebo sú to často zvedení a nešťastní ľudia, ktorí chcú utopiť hlas svojho svedomia v nemorálnom vyjadrení svojskej identity i formou gay pochodov, ale stop homosexualite ako hriechu proti Bohu, za ktorý je večné zatratenie,“ tvrdí Dupkala.

Združenie pre ochranu rodiny vyzýva tiež prezidenta, vládu SR a Národnú radu SR na urýchlené prijatie zákona na ochranu manželstva, rodiny a zvrchovanú výchovu detí rodičmi a zákona zakazujúceho prenasledovanie za tzv. homofóbiu. „Vyzývame NR SR, aby odolala tlakom a neprijala zákony zvýhodňujúce homosexuálne osoby a skupiny LGBT (skratka označujúca hnutie Lesbičiek, Gayov, Bisexuálov a Transgender osôb – pozn. red.),“ píše sa vo výzve združenia.

To je okrem iného aj proti prijatiu zákona, ktorý by do škôl a do spoločnosti pretlačil informácie o homosexualite ako zákonom chránené oboznámenie detí a mládeže, a predstavenie homosexuality a iných sexuálnych abnormalít ako prirodzených a neškodných pre vývoj detí, mládeže a spoločnosti ako celku.

„Sme proti prijatiu zákonov v oblasti trestného práva, ktoré budú postihovať za prejavy homofóbie tých, ktorí nebudú súhlasiť s homosexuálnou propagandou a tak zakrývať a maskovať skutočné dôsledky homosexuality a iné formy sexuálnych abnormalít na telesné, duševné, ale najmä duchovné zdravie jedinca a spoločnosti. (…) Vyzývame všetky kresťanské cirkvi a spoločenstvá na Slovensku na konanie kajúcich pobožností a modlitieb za týchto nešťastníkov,“ vyzýva Združenie pre ochranu rodiny.

103 debata chyba