Minister Raši dostal od lekárov zajaca

Lekári a lekárnici by Richarda Rašiho (Smer) ponechali v kresle ministra zdravotníctva aj ďalšie štyri roky. Na konferencii o stratégii zdravotníctva na roky 2010 - 2014 si odborníci z lekárskych kruhov vypočuli volebné programy siedmich politických strán, ktoré podľa prieskumov majú šancu dostať sa parlamentu. Chýbala jedine SMK, ktorá svoju účasť ospravedlnila.

14.05.2010 08:44
debata (69)

Súčasný minister Raši zdravotníkom prisľúbil, že sa predovšetkým postará, aby štát dal do zdravotníctva viac peňazí.

Jeho opoziční kolegovia z SDKÚ a KDH by prvé kroky smerovali priamo k pacientom – obaja by zrušili výmenné lístky k špecialistom, presne zadefinovali čakacie lehoty na operácie a stanovili finančný limit na lieky. SDKÚ sľubuje limit 10 eur na pacienta mesačne, KDH chce zaviesť limit pre seniorov, invalidných dôchodcov a zdravotne ťažko postihnutých na 2 percentá ich mesačného príjmu.

V nasledujúcej ankete medzi prítomnými zdravotníkmi získal najväčšiu podporu Richard Raši, ktorý ako výhru dostal živého zajaca v klietke. „Do kancelárie si ho nevezmem, aby tam po voľbách nezostal,“ zavtipkoval. Exminister Rudolf Zajac, ktorý bol na konferenciu pozvaný tiež, neprišiel.

Ako hlasovali lekári
strana počet hlasov
Richard Raši (Smer) 96
Viliam Novotný (SDKÚ) 30
Ivan Uhliarik (KDH) 24
Peter Kalist (SaS) 5
Štefan Zelník (SNS) 3
Tibor Bastrnák (Most-Híd) 3
Peter Mečiar (HZDS) 1
Imre Hugyivár (SMK) nezúčastnil sa
69 debata chyba