Mladíci kameňmi dobili tučniaka v zoo, útok zachytila kamera

Skupina tínedžerov kameňmi na smrť dobila tučniaka v košickej zoo. Útok zachytila bezpečnostná kamera, vinníkom hrozí trojročné väzenie.

14.05.2010 10:45
tučniaky Foto:
Košická zoo má v chove tučniakov zatiaľ smolu. Z dvanástich vtákov ostali nažive už len traja.
debata (39)

Napísal to v piatok denník Korzár. Kŕdeľ tučniakov, ktorý je jediný na Slovensku, je atrakciou zoo. Z pôvodných 12 zvierat od roku 2008 však prežili len tri.

Na tučniaka zaútočila skupina detí. Agresívnych mladíkov sa zatiaľ nepodarilo identifikovať, podľa hovorkyne zoo Evy Malešovej neboli súčasťou školského výletu.

Kŕdeľ tučniakov, ktoré zoo získalo z Česka a Dánska, postihli od začiatku chovu viaceré nešťastia. Dve zvieratá sa napríklad utopili pri vypúšťaní bazéna, keď uviazli vo výpuste. Ďalší sa otrávil, keď zožral časti jedovatej ropuchy a viacero zvierat podľahlo infekčným chorobám.

„Z dvoch párov, ktoré sa podarilo vypiplať z najhoršieho, zostali už len traja – dve samičky a jeden samček,“ citoval denník Malešovú.

Po privezení tučniakov košickej zoo výraznejšie stúpla návštevnosť. V areáli majú približne 70-centimetrov vysoké zvieratá bazén s hĺbkou 1,5 metra s jednou presklenou stenou, celý výbeh má takmer tri hektáre.

39 debata chyba