Flašíková-Beňová: Strany sa na bigotnom Slovensku boja

Ani jedna politická strana na Slovensku neodsúdila útoky neonacistov proti pokojnému pochodu na Hviezdoslavovom námestí. Aktivisti chceli svojou akciou upozorniť na porušovanie svojich ľudských práv.

24.05.2010 08:21
debata

Veľmi opatrne hodnotil akciu predseda KDH Ján Figeľ. „Už samotné takéto podujatia vyvolávajú často konflikty,“ reagoval Figeľ v televízii Markíza na incidenty vyvolané extrémistami počas sobotňajšej akcie na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí. Figeľ tvrdí, že polícia by mala byť v budúcnosti aktívnejšia a lepšie pripravená, konať preventívne.

Monika Flašíková-Beňová (Smer) hovorí, že politici akciu neodsúdili, pretože ide o inak sexuálne orientovaných ľudí. „Politici sa boja, že by im to na bigotnom Slovensku ubralo u voličov percentá.“ Podľa nej politici by aj v tomto mali byť rovní a čestní a odsúdiť útoky extrémistov proti komukoľvek, komu je ubližované.

Stanovisko SDKÚ, KDH či inej strany sa nám nepodarilo získať napriek opakovaným telefonátom. Politici mali mobily buď vypnuté, alebo ich nedvíhali.

debata chyba